0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

107 години от създаването на ОУ „Елин Пелин“, село Стражец

107 години от създаването си отбеляза Основно училище „Елин Пелин“, село Стражец. Събитието премина с интересни инициативи, посветени на годишнината.
Учениците разказаха за живота и творчеството на бележития български писател Елин Пелин. Участваха във викторина и показаха завидни знания за твореца. Най-малките възпитаници на училището представиха драматизация по приказката на Елин Пелин „Богатият мравей“.
В програмата участваха и учениците от група за модерни танци „Танцувай с мен“ с ръководител госпожа Дилбер Адем и вокална група „Медени звънчета“ с ръководител Светла Николова. Те са част от Национална програма на МОН „Заедно в изкуствата и спорта“, по която училището работи през тази учебна година. По повод патронния празник на учебното заведение учениците представиха и изложба с рисунки, посветени на писателя Елин Пелин.
Тържеството уважиха кметът на село Стражец- Нуридин Мехмед, директорът на ДГ „Пролет“- Петя Стефанова, секретарят на Народно читалище „Пробуда1947“- Седа Идириз и родители.