0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

Ученици от ОУ “Елин Пелин”, с. Стражец с награди и грамоти от конкурс на тема: “Младите хора между виртуалното и реалното за безопасен интернет”

Ученици от нашето училище са отличени в тазгодишното издание на конкурса „Младите хора между виртуалното и реалното за безопасен интернет“, организиран от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него.

Ели Христова от 7 клас бе номинирана на 3-то място в категория: Рисунка за втора възрастова група: 5-8 клас. А шестокласникът Корай Акифов получи поощрителна награда в същата категория.

В категорията за влогър трето място спечели Али Анчер Али от 7-ми клас със своя поучителен и интересен видеоклип за опасностите, които дебнат във виртуалното пространство.

А Симона Станкова /5 кл./, Рохан Мартинов /5 кл./ и Корай Акифов /6 кл./ получиха грамоти за участие.

Грамота за активно участие в конкурса бе присъдена и на ОУ „Елин Пелин“, с.Стражец, връчена от организаторите с пожелание за нови успехи и креативни идеи.

Творбите на нашите ученици бяха номинирани сред над 100 рисунки и 4 видеоклипа на участници от Разградска област, като само 28 от тях получиха награди.

Проявата бе посветена на Международния Ден за безопасен интернет – 8 февруари, който тази година беше под мотото „Младите хора между виртуалното и реалното за безопасен интернет“. Това е ден, в който общественото внимание в над 140 страни по света се фокусира върху онлайн рисковете за деца и млади хора, и върху необходимостта родители, образователни институции и други организации да полагат все повече усилия за развитие на дигитална и медийна грамотност у децата от най-ранна възраст.

Номинираните бяха определени от жури в състав: Десимира Недкова – Прокурор в Районна прокуратура гр.Разград, Илияна  Георгиева – Пресцентър и връзки с обществеността в ОДМВР, Орхан Исмаил – художник, Станислава Петрова – Председател на ОбСНВ и Миленка Александрова – Секретар на ОбСНВ.

Участниците бяха наградени от заместник-кметът Хабибе Расим. Тя ги поздрави за креативността и обективния поглед към полезните и не толкова полезни страни на световната мрежа.