0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

Откриване на новата учебна 2022/2023 година

Петнадесети септември отново се превърна в истински празник и както повелява традицията той бе отбелязан с песни, стихове и много усмивки.

Официални гости на тържеството бяха: госпожа Петя Стефанова-директор на ДГ „Пролет“ в с. Стражец, както и възпитаници и преподаватели от детската градина, госпожа Радка Христова- дългогодишен преподавател и бивш директор на местното училище, госпожа Седа Идириз- библиотекар в НЧ “Пробуда-1947“, с. Стражец.

По случай откриването на учебната година приветствие към всички присъстващи ученици, учители и родители отправи г-жа Диана Петрова – директор на ОУ „Елин Пелин“, с. Стражец.

Празнична програма по случай първия учебен ден представиха първокласници и по-големите ученици от училището.

Тази година училищното ръководство осигури и нова спортна зала за учениците си. Стая за спорт училището е имало едва преди 40 години. Днес тя е оборудвана със съвременни спортни уреди, футболна врата, топки, така необходими за часовете по ФВС. Класните стаи също са обновени.

За учениците бе направен и допълнителен кът с библиотека. Тя бе допълнена с различна литература, която те всекидневно могат да използват през учебната година.

По традиция първи прага на училището прекрачиха първокласниците, които с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на науките. Всички те получиха от община Разград книжки „Български народни приказки“ с послание от кмета Денчо Бояджиев. С нетърпение и приповдигнато настроение влязоха в класните си стаи и по-големите възпитаници на учебното заведение.

Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна 2022/2023 година смели и единни! Здрава и успешна да бъде за всички ученици, учители и родители!