0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

БЧК-Разград осигурява топъл обяд за 30 ученици от ОУ “Елин Пелин“, с.Стражец

Днес, 1 декември, в ОУ „Елин Пелин”, с. Стражец за първи път стартира трапезария „Топъл обяд” на Български Червен Кръст-Разград. Благородната инициатива подпомага 30 деца в нужда с топъл обяд през тежките зимни месеци. Те са определени заедно с педагогическото ръководство на учебното заведение, съобразно нуждите на семействата им.

Проектът „Топъл обяд“ на Разградската хуманитарна организация цели да подпомогне нормалното физическо развитие на децата и ограничения бюджет на материално-затруднените родители. Осигуряването на топъл обяд на учащите гарантира и едно от важните условия за здравето – здравословно хранене, а също и много важен фактор: отпадането на деца от училище.

Програмата се финансира от Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК за 18-та поредна година. Средствата са набрани благодарение на корпоративни партньори, фондонабирателни кампании и индивидуални дарители. Те ще осигурят безплатна храна в училище за 1 414  нуждаещи се български деца в 19 области на страната през тежките зимни месеци на учебната 2021/2022 година.

Програма „Топъл обяд“ на БЧК стартира за първи път през 2004 година и е осигурила до момента безплатна храна на 20 448 нуждаещи се деца от цялата страна.