0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

Шестокласничка от ОУ „Елин Пелин” участва в Лидерска академия за ученически парламенти и спечели първо място със своя разказ „Напаст божия в XXI век”

За втора поредна година Основно училище „Елин Пелин“, с. Стражец участва в Национална среща за представители на ученически парламенти и учениците-наставници – „Интеркултурна академия за гражданско участие и толерантност“ за училищата от Северна България. Организатор на Лидерската академия за активни участници бе Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. Тя се проведе от 10-ти до 12-ти ноември, т.г. в Парк-хотел Дряново. Участие взеха момичета и момчета от Северна България на възраст между 14 и 19 години.
ОУ „Елин Пелин“, с. Стражец също имаше свой представител. Това бе шестокласничката Симона Станкова. Тя се включи в обученията за лидерски качества и обучения за уменията им за работа в екип. Учениците научиха и повече за ромските традиции, култура и обичаи, за да развият по-толерантна среда в ежедневието си. Преминаха и през темите за това какво е ученически парламент и местна власт.
За всички участници бе организирана и Вечер на талантите, в която имаха възможност да се изявят. Шестокласничката от нашето училище спечели първо място със своя разказ „Напаст божия в XXI век”. Тя получи и Сертификат от Центъра за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе”.
В Лидерската академия се включиха 100 ученици. Очакванията на организаторите са всички момичета и момчета да се завърнат по домовете си мотивирани, за да създават кампании по родните си места, да правят и приятелите си интересуващи се хора за значимите теми.