0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

Тържествено отбелязване на Националния празник на Република България- 3 март

С тържествено настроение учители и ученици на Основно училище “Елин Пелин“, с.Стражец отбелязаха Националния празник – 3 март. Именно на тази свещена дата през 1878 г. Санстефанският мирен договор поставя началото на създаване и утвърждаване на модерната българска държава.
По този повод учениците и техните класни ръководители подготвиха състезание под надслов „Аз познавам и обичам България!“. В тези съревнования децата показаха завидни знания за важните моменти от българската история. Разказаха за заветите на борците за свобода.
В състезанието с ученици от начален етап се съревноваваха отбори „Опълченци“ и „Четници“. На първо място се класира отбор „Четници“. А в надпреварата между отборите „Орлета“ и „Лъвчета“ от прогимназиален етап, най-добре се представи отборът на „Лъвчета“. Победителите получиха грамоти и награди. Те бяха връчени от директора на училището Диана Петрова.
Тържеството продължи с тържествена програма, посветена на 3 март. Децата изпълниха стихове, патриотични песни, с които изразиха почитта си към България и борците за свобода.