0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

Открит урок “Пази детето в интернет”

На 08 декември ученици от ОУ „Елин Пелин“, с. Стражец участваха в открит урок, който е част от социалната кампания на ЛЕВ ИНС „Пази детето в интернет“. Лектори бяха Явор Колев- бивш началник на отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП, сега шеф по ИТ и киберсигурност в застрахователната компания, Зоя Василев- също специалист по киберсигурност, координатор на програмата и заместник-кметът на община Разград Добрин Добрев.
Лекторите излъчиха полезен и интересен клип, създаден по действителен случай. Той показва заплахите в онлайн тормоза и посегателството над деца в дигиталното пространството. Оказва се, че най-често това са доверчиви момичета и момчета в ученическа възраст. Киберспециалистът Явор Колев апелира към младите хора- поведението им в интернет да е толкова отговорно, колкото е и в реалния им живот.
Социалната кампания има за цел да осигури защита на децата, както и да изгради у тях умения за безопасно ползване на интернет.
В събитието участваха 500 ученици от пети до осми клас на основните и средни училища. Инициативата се организира от община Разград и със съдействието на Общински съвет по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни-Разград.