0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

БЧК-Разград осигурява топъл обяд за 25 ученици от ОУ “Елин Пелин“, с.Стражец

На 1 декември, в ОУ „Елин Пелин”, с. Стражец стартира трапезария „Топъл обяд” за деца от социално слаби семейства със средства, предоставени от Български Червен кръст. Благородната инициатива подпомага 25 деца в нужда с топъл обяд през тежките зимни месеци. Те са определени заедно с педагогическото ръководство на учебното заведение, съобразно нуждите на семействата им.
Проектът „Топъл обяд“ цели да подпомогне нормалното физическо развитие на децата и ограничения бюджет на материално-затруднените родители. Осигуряването на топъл обяд на учащите гарантира и едно от важните условия за здравето – здравословно хранене, а също и много важен фактор – отпадането на деца от училище.
Средствата за трапезариите са набрани чрез съвместни фондонабирателни кампании на БЧК и партньорската мрежа за благотворителност на хуманитарната организация.
Директорът на училището госпожа Диана Петрова сподели:”Бих желала да изкажа своята и на всички учители, родители и ученици в ОУ „Елин Пелин” огромна благодарност към д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на ОС на БЧК Разград, за възможността 25 ученици да се хранят в трапезария „Топъл обяд” на Български Червен кръст.
Високо ценим дълбоко хуманната и благородна дейност на Българския червен кръст, тъй като “една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите”.
Благодарим Ви!”