0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

БЧК-Разград осигури топъл обяд за 25 ученици от ОУ “Елин Пелин“, с. Стражец

За втора поредна година Областен съвет на БЧК-Разград откри трапезария „Топъл обяд“ в ОУ „Елин Пелин“, село Стражец. Тя предоставя топла храна за 25 ученици от 1-ви до 7-ми клас в неравностойно положение. Благородната инициатива на хуманитарната червенокръстка организация ще подпомогне тези деца с безплатен обяд през тежките зимни месеци на учебната година. Учениците са определени заедно с педагогическото ръководство на училището, съобразно нуждите на семействата.
Проектът „Топъл обяд“ на БЧК-Разград цели да подпомогне нормалното физическо развитие на децата и ограничения бюджет на финансово затруднените родители. Осигуряването на топла храна гарантира едно от важните условия за здравето на учащите се- здравословно хранене и не на последно място- предотвратяване отпадането на ученици от училище.
В училището бе организиран и Ден на здравословното хранене. Беседа на тема: „Да се храним здравословно“ изнесе специалистът по здравни грижи Анета Иванова. Учениците научиха повече за това кои са най-полезните храни, както и за вредите от нездравословни напитки и хранителни продукти, които учениците често консумират.
Децата рецитираха стихове, а след това влязоха в ролите и на малки кулинари. Те приготвиха сандвичи, салати, зърнени закуски и сокове изцяло от здравословни хранителни продукти. А най-малките ученици представиха и рисунки на тема: Да се храним здравословно!
Инициативата уважиха г-н Найден Късов – Зам. Областен управител на Област Разград, г-н Добрин Добрев – Зам.-кмет на община Разград, г-н Ангел Петков – Началник на РУО – Разград, г-н Нуридин Мехмед – Кмет на село Стражец, г-жа Петя Стефанова – Директор на ДГ „Пролет” – с. Стражец.
Високо ценим дълбоко хуманната и благородна дейност на Българския червен кръст, тъй като “една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено е това, което правим за другите”.
Благодарим ви!🌹