0879 235 210

ouelinpelin@abv.bg

Добре дошли в ОУ Елин Пелин официалния сайт на с. Стражец От заннието по-скъпо няма

Беседа за превенция на ранните бракове

В Основно училище „Елин Пелин“, село Стражец, съвместно със СНЦ “Жанета”, гр. Разград, се проведе беседа за превенция на ранните бракове.
Водещи на беседата бяха социални педагози от сдружението, които включиха различни теми и различни по вид материали, изцяло съобразени със спецификата на проблема и възрастта на участниците.
На беседата присъстваха учениците от шести и седми клас, както и преподаватели от училището. Водещите разказаха на каква възраст започва съвместното съжителство, причините за ранните бракове и последствията от тях.
Те проведоха и игра с казус, в която част от учениците изпълняваха различни роли. В него бе представена съдбата на 12 годишно момиче, което има 17 годишен приятел. А девойката получи различни съвети от участниците в играта.
Подобни срещи ще продължат да се осъществяват с подрастващите, с цел предотвратяване на ранните съжителства между непълнолетни, както и ще продължат да се организират различни дискусионни и образователни срещи и тренинги по актуални теми.
Благодарим сърдечно на СНЦ “Жанета” за интересните инициативи!